Moje místa 0
Pozdně barokní kaple Panny Marie byla postavena v roce 1799 z nadace mlynářky Kathariny Schnaubelt a prostředků obce. Od 30. let 19. stol. je uváděna jako kaple sv. Floriána. R. 1899 byla opravena. Kromě střešní krytiny a některých okenních výplní se kaple zachovala ve své původní podobě.
jižní průčelí

Kaple Panny Marie (sv. Floriána) ve Velké Kraši

Graficke pismenko Kaple byla postavena v roce 1799 z nadace Kathariny Schnaubelt a prostředků obce. Mlynářka Katharina Schnaubelt založila nadaci jako poděkování za své zázračné uzdravení z těžké nemoci, při níž prosila o přímluvu P. Marii. Kaple byla vybudována jako jednoprostorová svatyně se sakristií okrouhlého půdorysu. Kapli benedikoval jako P. Marie vidnavský farář Josef Schubert.
Od 30. let 19. století je kaple v historických mapách uváděna jako sv. Floriána. V roce 1899 byla před oslavou stého výročí založení opravena.
Kromě střešní krytiny a některých okenních výplní se kaple do současnosti zachovala ve své pozdně barokní podobě.
Lucie Augustinková, 2.9. 2012