Moje místa 0
Barokní kostel dal postavit v l. 1710–1712 hrabě Adam J. z Rottalu. Renesanční náhrobníky pánů Bedřicha a Bartoloměje ze Žerotína (1568) byly přeneseny ze starého zbořeného kostela, společně se sochami a dalším. Interiér kostela opakovaně upravován. V l. 2006–2009 instal. nové varhany (V. Smolka).
pohled na kostel
Graficke pismenko Barokní kostel svatého Bartoloměje v Napajedlích byl postaven v letech 1710–1712 (datován r. 1712). Nechal ho postavit tehdejší majitel napajedelského panství, hrabě Adam Jáchym z Rottalu. Kostel byl vysvěcen až v roce 1741 olomouckým biskupem Jakubem Arnoštem. Nově vystavěný kostel nahradil původní kostel sv. Bartoloměje, postavený patrně na počátku 15. století (r. 1418 se připomíná v Napajedlech farář), který stával hned vedle fary. Starý kostel ale přestal postačovat svou kapacitou a proto byl zbourán a nahrazen novým kostelem. Nejstaršími památkami v kostele jsou dva renesanční náhrobníky Bedřicha ze Žerotína a na Napajedlích (†1568) ...
Martin Tlach a E. Horáková ze zdrojů: Umělecké památky Moravy a Slezska 2., Samek Bohumil, http://napajedla.farnost.cz/varhany/cz/info/kostel.htm, http://cs.wikipedia.org, 31.7. 2012