Kostel Nanebevzetí Panny Marie byl postaven v l. 1772–1779. Až r. 1843 byla při kostele zřízena samostatná fara. Zvony byly opakovaně zrekvírovány během světových válek, r. 1973 byly odlity tři nové zvony. V průběhu let byl kostel několikrát opravován, naposledy roku 1972. R. 2000 byl nově omítnut.
kostel se nachází rovnou u hlavní silnice
Graficke pismenko Kostelu předcházela ve vesnici kaplička, postavená v 60. letech 18. století tehdejším fojtem Jiřím Křenkem (otcem portáše Jiřího Křenka). Kostel byl postaven v letech 1772–1779. Na stavbě nesli velkou zásluhu portáš Jiří Křenek a hrabě Michal Žerotín. Stavbu kostela vedl a prováděl stavitel František Tahlerr z Fulneku. Jak je zaznamenáno, slavnostní vysvěcení kostela zkomplikovala bouře, která způsobila rozvodnění Bystřického potoka a následné zaplavení kostela. Kostel byl proto svěcen později, než bylo původně v plánu. Až r. 1843 byla při kostele zřízena samostatná fara. Zvony kostela byly opakovaně zrekvírovány v průběhu světových válek, r. 1973 ...
Martin Tlach; Valašskobystřický zpravodaj, srpen 2007, 12.7. 2012

Zlínský kraj