Kaple na návsi v Bedlně je jednoduchou stavbou, obdélného půdorysu, na severovýchodní straně zakončenou trojbokým uzávěrem. Nad střechou stojí sanktusník vybavený zvonem. Její stáří ani patrocinium není známo, snad vznikla během 19. století.
© Prudký Martin, 06/2009
Graficke pismenko Ves Bedlno leží na konci okresky, která odbočuje vlevo ze silnice z Mostu do Plzně. Má sporadické autobusové spojení se světem. Nejbližší železniční stanice je v Jesenici nebo v Petrohradě.
Prudký Martin, 29.5. 2012

historie

Vesnice Bedlno pochází ze středověku, první zpráva pochází z roku 1275, a její jméno pochází pravděpodobně od přídavného jména bedlný – bedlivý, opatrný. Žili zde tedy opatrní lidé. V pobělohorské době ves osídlilo německé katolické obyvatelstvo, které ji nazývalo Wedl. Bedlno bylo samostatnou obcí, roku 1932 zde fungovala řada živností (hostinec, trafika, kovárna a obchod) a také žulový lom. Žilo zde 147 usedlíků. Po válce, v letech 1961 až

Prudký Martin, 30.5. 2012