Moje místa 0
Původně gotický kostel, postavený v letech 1487–97 Eduardem Baurem z Chebu na místě starší stavby. Kostel poničen požáry v l. 1641, 1718 a 1885. Poslední úpravy provedl A. Barvitius roku 1890. Kostel je dominantou náměstí.
Pohled na kostel od jihu
Graficke pismenko Původně zde stál gotický městský farní kostel, který byl postaven v letech 1487–97, v souvislosti se založením městečka, kamenickým mistrem Eduardem Baurem z Chebu (účast na stavbě farního kostela v Lokti). Před ním zde pravděpodobně stála starší stavba. K prvnímu vysvěcení došlo roku 1490. V letech 1641 a 1718 byl kostel poničen dvěma požáry a znovu barokně opraven. Zachovalo se starší zdivo. V roce 1720 byl nově vybaven inventářem, který se však dodnes nedochoval. Patřil k němu i hlavní oltář s obrazem Archanděla Michaela, napravo umístěný postranní oltář Panny Marie a nalevo umístěný oltář sv. Prokopa a sv. Antonína ...

popis

Kostel sv. Michaela Archanděla je jednolodní. Loď je obdélného tvaru, dlouhá 16 m a široká více než 10 m. Je kryta plechovou sedlovou střechou s vikýři. Obdélný trojboce uzavřený presbytář je od lodi odsazen, na něm je sloupková sanktusová zvonička s jehlancovou stříškou, kterou vytvořil sochař Ferdinand Stuflesser ze St. Ulrichu v Tyrolsku podle předlohy Antona Barvitia. Nad hlavním průčelím, situovaným na západ, stojí hranolová věž s původním