Rozhledna (33 m, 354 m n. m.) byla postavena v l. 2010–2011 (arch. ing. Petr Liška). Věž slouží jako rozhledna a vysílač T-Mobile. Stojí na místě pův. výletní restaurace z r. 1933, která byla později využívána jako rekreační středisko a r. 1999 zcela vyhořela. R. 2011 byl postaven nový penzion.
Rozhledna Na Stráži ve Sloupu v Čechách

Jak se k rozhledně dostanete

Graficke pismenko Rozhledna je součástí Sloupského vyhlídkového okruhu, který zřizuje obec Sloup v Čechách. K rozhledně je možný přístup po vyhlídkové cestě, která je součástí vyhlídkového okruhu, po červené turistické značce, která vede od silnice pod hradem. K rozhledně je také možné vyjít po lesní cestě, která odbočuje ze silnice na Svojkov. Až k rozhledně se dá dojet autem.
15.5. 2012

historie

Železná rozhledna, vysoká 33 m (354 m n. m.), byla postavena v letech 2010–2011. Rozhledna byla slavnostně otevřena v červenci 2011. Autorem architektonického návrhu je ing. Petr Liška. Vyhlídková plošina je ve výšce 26 m, vede k ní 150 schodů. Věž slouží nejen jako rozhledna, ale i jako vysílač mobilního operátora T-Mobile. Rozhledna byla postavena na skalním ostrohu Na Stráži, který se původně nazýval Breiterstein – Široký kámen. Později se

věž
    rozhledna