Kostel sv. Ondřeje postaven r. 1807. Jednoduchá jednolodní stavba s mírně odsazeným polygonálním závěrem, s prvky baroka. I vybavení kostela prosté. Obklopen hřbitovem. V r. 2007 kostel prohlášen ministerstvem za kulturní památku.
Kostel sv. Ondřeje v Klokočově
Pohled na kostel od jihu.
© Pavel Vítek 06/2011
Graficke pismenko Obec Klokočov je částí města Vítkov. Nachází se 3,5 km jihozápadně od Vítkova. Jihovýchodně od obce prochází železniční trať Suchdol nad Odrou - Vítkov - Budišov nad Budišovkou. Železniční stanice je ale od obce vzdálena cca 3 km po silnicích III. třídy. Kostel je postaven v areálu hřbitova, ve střední části obce.

historie

Klokočov původně patřil pod vítkovskou faru. Roku 1640 byl přifařen do Radkova a roku 1784 byla v Klokočově zřízena kurácie, povýšená roku 1858 na samostatnou faru. V roce 1807 byl postaven kostel, zasvěcený apoštolu sv. Ondřejovi. Dne 5. 2. 2007 byl kostel prohlášen Ministerstvem kultury kulturní památkou.

popis

Kostel sv. Ondřeje je jednolodní stavba s prvky baroka. Má jednoduchou fasádu. Vstup je zdoben jednou lisénou a římsou na věži. Ta je zakončena jednoduchou vypouklou střechou. Výzdoba kostela je velmi prostá. Vybavení kostela pochází z 19. století.