Zámek byl postaven v l. 1823–26 Janem Jiřím. Jeho syn Kašpar byl r. 1824 povýšen do šlech. stavu a obdržel přídomek "z Helmfeldu". Rodině Wilhelmů patřil zámek až do r. 1945. Později byl užíván stát. statkem jako byty. Dnes je nevyužíván.
pohled od západu
Graficke pismenko Zámek Starý Rybník leží 5 km severně od Františkových Lázní v těsné blízkosti zříceniny hradu Starý Rybník.
K objektům se lze pohodlně dostat autem, nebo po červené turistické značce z Františkových Lázní,cca 9 km.
Petom, 16.5. 2004

historie

Po požáru starého hradu v r.1792 si tehdejší majitel Starého Rybníka Jan Jiří Wilhelm postavil v jeho severním sousedství v l.1823 – 1826 empírový zámek. Zámek ve Starém Rybníku je velká obdélníková jednopatrová budova s devíti okenními osami,dvěma portálky a mansardovou střechou.Nádvorní průčelí má plochý rizalit ukončený trojúhelníkovým štítem.
    Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy, 16.5. 2004

Karlovarský kraj