Modlitebna Českobratrské církve evangelické byla postavena v l. 1926–1927 ve stylu art deco (arch. Bohumír Kozák). Stavbu vedli stavitelé bratři Vondříčkové, zaplacena byla členy sboru církve. Autorkou současné podoby interiéru modlitebny s plastikou stromu – kříže je arch. Barbora Veselá.
Prostějov - modlitebna U Kalicha
© Ivo Rozehnal, 10/2005
Graficke pismenko Modlitebna U Kalicha slouží sboru Českobratrské církve evangelické. Jedná se o zajímavou budovu ve stylu art deco podle projektu architekta Bohumíra Kozáka. Art deco je univerzální dekorativní styl, který se rozšířil především v Evropě a v USA ve 20. a 30. letech dvacátého století v průmyslu a řemesle. Nese rysy mnoha směrů, především kubismu, futurismu a secese. Nad hlavním vstupem je ztvárněn nápis – sbor Českých bratří. Budova byla postavena bratry Vondříčkovými. Stavbu hradili členové sboru a vznikla v letech 1926–1927.
Ivo Rozehnal - zdroj letáček z infocentra Prostějov 2010, 2.5. 2012