Přírodní rezervace Myslivna (místní označení Jägerhaus) se rozkládá na ploše 35,44 ha, v nadm. výšce 160–175 m n. m. Oblast je chráněná od 1.11.1968 z důvodu zachování souvislého komplexu mokřadů, lužních lesů a svahových pramenišť v nivě Malé Ohře a ochrany v oblasti žijících živočichů a rostlin.
přírodní rezervace Myslivna - informační tabule u Kostelce nad Ohří
Graficke pismenko Do rezervace Myslivna (místní označení Jägerhaus) dojdete z Libochovic po mostě přes řeku Ohři a za mostem vlevo a rovně podél řeky po asi 200 m se cesta zatáčí alejí kaštanů vpravo pod stráň s chatkami, a tam se stáčí vlevo a pokračuje do lesa, kde začíná rezervace. Touto cestou pokračujte dále a dostanete se k budovám bývalé myslivny. Dnes se tam pěstují okrasné kosodřeviny. Tam je možné si odpočinout v příjemném prostředí. Cesta dále pokračuje a za poslední budovou se dělí, jedna odbočka vede vpravo do centra lesa podél stráně, ze které volně pramení a stéká voda do mokřadů, cesta je ovšem dosti zarostlá. A další cesta vede ...
František Kinař, 4.5. 2012

historie

Přírodní rezervace Myslivna, místním označením Jägerhaus, se rozkládá na ploše 35,41 ha, v nadmořské výšce 165–175 m n. m. Oblast je chráněná od 1.11.1968 z důvodu zachování souvislého komplexu mokřadů, lužních lesů a svahových pramenišť v nivě Malé Ohře (náhon řeky Ohře, cca 11 km dlouhý) a ochrany živočichů a rostlin, vyskytujících se na tomto území. Rezervace je ze severu ohraničená již zmíněnou Malou Ohří, z jihu hranou terasových štěrků

mj. čerpáno z publikace Chráněná území ČR I. - Ústecko, nakl. Artedit 1999, 19.8. 2012

přírodní scenerie