Barokní kostel byl postaven r. 1758 a nahradil v obci pův. dřevěný kostel. Brzy poté vyhořel po zásahu bleskem a byl prakticky znovu postaven. Znovu zasažen bleskem r. 1810, opravu zadal hrabě Harrach. R. 1810 přestavba kostelní věže, r. 1838 přistavěna boční kaple. Věžní hodiny instalovány r. 1910.
pohled od jihu

Na cestě k Rešovským vodopádům

Barokní kostel leží na turistické cestě k Rešovským vodopádům na říčce Huntavě (r. 1966 prohlášeny za chráněný přírodní výtvor).
2.5. 2012

Kostel sv. Kateřiny v Rešově
    Barokní kostel byl postaven r. 1758 a nahradil v obci původní dřevěný kostel sv. Kateřiny. Nový zděný kostel brzy poté vyhořel po zásahu bleskem, který způsobil velký požár – mimo kostela a fary shořelo přes 30 domů. Poté byl kostel znovu postaven a vysvěcen. R. 1810 kostelní věž znovu zasáhl blesk a shodil zvon, který spadl dolů, pobořil klenbu a oltář a bohužel způsobil smrt učitele a jednoho chlapce, který pomáhal zvonit proti bouřce. Kostel

Bruntál  (BR)
    Rešov