Pohádkový les vznikl v roce 1974, kdy Jaroslav Sekyra začal vyrábět pohádkové postavičky ze dřeva (celkem jich vytvořil cca 130). Časem zde vzniklo i bludiště, naučná stezka atp. R. 2008 začalo OS Bílina 2006 usilovat o revitalizaci místa. Roku 2011 přibylo 10 nových postaviček (sponzor spol. ČEZ).
jedna z pohádkových postaviček
Motýl Emanuel
Graficke pismenko K Pohádkovému lesu se jde od místních garáží (sídl. Za Chlumem). Cestička vede po vrstevnici k lesíku. Nejprve je možné vidět dětské prolézačky, bludiště a ze dřeva vyrobená zvířata. Postavičky jsou bohužel již ve špatném stavu, ale i tak udělají dětem radost. V celém lese bývalo na 115 dřevěných postaviček, dnes jsou patrné jen některé. 10 pohádkových postaviček je nových z roku 2011. Lesem se dá projít až k rybníčku, kde je naučný okruh "Stezka dějin" (cca 4,5 km), kde je možné spatřit na stromech vládce naší země od prvopočátků.
Jana Fejfarová, 29.4. 2012

historie

Pohádkový les vznikl v roce 1974, kdy pan Jaroslav Sekyra začal vyrábět pohádkové postavičky ze dřeva. Pro svou činnost se inspiroval v Německu, kde podobný pohádkový les navštívil a rozhodl se vytvořit takový i u nás. Celkem vytvořil na 130 malovaných postaviček pohádkových bytostí, zvířat a strojů, časem v lese přibyl i indiánský stan, překážková dráha, bludiště či „Stezka dějin“ a „Stezka českých malířů“. V polovině 90 let se J. Sekyra

Teplice  (TP)
    Bílina