Původně gotický kostel z 15. století založil Jiří z Kravař. Za Žerotínů (po roce 1500) sloužil kostel bratrské církvi. Od r. 1629 sloužil kostel katolické církvi. V l. 1625, 1704 a 1718 vyhořel. a 1720-25 byl přestavěn barokně. Roku 1785 byl zrušen hřbitov kolem kostela.
kostel od jihu
© Milan Caha 04/2012
Graficke pismenko Původně gotický kostel z 15. století založil v rámci budování nového města Jiří z Kravař. Z této stavební fáze se dochovaly fragmenty - dva zazděné gotické portály, opěrné pilíře a šest zazděných gotických oken, která byla odkryta při opravě kostela v roce 1943. Za Žerotínů (po roce 1500) sloužil kostel bratrské církvi. V roce 1628 získal Strážnici František Magnis a od roku 1629 sloužil kostel katolické církvi.V letech 1625, 1704 a 1718 vyhořel. V letech 1720-25 byl přestavěn barokně. Přitom získal nový presbytář, sakristii, oltáře, kazatelnu a sochy. Roku 1785 byl zrušen hřbitov kolem kostela.