Hrady.cz
Hřbitov založený v letech 1888–1890, používán do roku 1942. Na jeho ploše se nachází zhruba 200 náhrobků moderního typu. Na hřbitově je též skupina 18 kamenných stél obyvatel tábora pro válečné uprchlíky z východní Evropy z let 1916–1917. Vstup je přes historizující obřadní síň.
obřadní síň
© Milan Caha 04/2012
Graficke pismenko Hřbitov založila místní židovská komunita v letech 1888–1890 (připomíná to pamětní deska ve vstupním průjezdu domku). Užíván byl do roku 1942. Zachovalo se zde cca 200 moderních náhrobků, rozmístěných v rovných liniích. Mezi nimi je skupina 18 jednoduchých stél, patřících obyvatelům tábora pro válečné uprchlíky z Haliče a Bukoviny z let 1916–1917. Obřadní domek je postaven v historizujícím slohu, dnes slouží jako zázemí pro správu hřbitova. Areál není památkově chráněn, ale nachází se na něm památkově chráněný objekt – hrob rodiny Lilingovy. Hřbitov je obehnán zachovalou ohradní zdí, přístup je průjezdem obřadního domku.