Ruční papírna Stará škola vyrábí od r. 1998 papír tradiční metodou, starou 2 tisíce let. Papírna nabízí možnost exkurze (vč. možnosti vyzkoušet si výrobu papíru vlastnoručně) a funguje tak i jako muzeum výroby ručního papíru. Manufakturu provozují manželé Marcela a Karel Davidovi.
Hlavn obrzek msta
ruční papírna Stará škola

Graficke pismenko Papírna je přístupná veřejnosti a nabízí exkurze s následujícím programem: - posezení spojené s výkladem o historii a principech výroby papíru - prohlídka provozu kde se papír vyrábí tradičním manufakturním způsobem - prohlídka produkce papírů a dárkového zboží v podnikové prodejně s možností nákupu - možnost vyrobit si vlastní papír Kapacita: do 50 osob Vstupné: Prohlídka s výkladem (cca 45 min): dospělí: 35,-Kč děti (do 15 let): 25,- Kč doprovod skupiny na každých 20 osob: vstup zdarma minimální vstupné za prohlídku: 150,- Kč Výroba vlastního papíru (dle velikosti skupiny; pro větší ...
5.4. 2012

historie

Ruční papírna Stará škola v Želeticích vyrábí od r. 1998 papír tradiční metodou, starou 2 tisíce let. Papírna nabízí prohlídku a funguje tedy také jako muzeum výroby ručního papíru. Nabízí návštěvníkům mj. možnost vyzkoušet si výrobu papíru vlastnoručně. Manufakturu provozují manželé Davidovi. Marcela Davidová se rozhodla vyzkoušet výrobu ručního papíru doma, na mateřské dovolené. První papír

5.4. 2012

Kolonáda na Rajstně - výlet za krásou i poznáním

Hrady a zámky

Kopec s příhodným názvem Homole, se vypíná nad malebným městem Valtice. O tom, že stojí za to tento kraj navštívit a na Homoli si vyšlápnout, se vás dnes pokusím přesvědčit.

Schöenbornský letohrádek v Praze zdobí obrázky rozpustilé Venuše

Nezapomenutelné hrady Čech a Slovenska