Moje místa 0
Původně barokní farní kostel sv. Michaela Archanděla byl postaven údajně r. 1690. R. 1885 byl rozšířen a novogoticky přestavěn do dnešní podoby (prodloužena loď, přistavěna věž, sakristie, prolomena nová okna). Na konci 20. stol. celkově restaurován.
Kostel sv. Michaela, pohled od jihozápadu
Graficke pismenko Kostel sv. Michaela Archanděla v Novém Přerově byl vystavěn původně v barokním stylu roku 1690. Roku 1885 byl kostel rozšířen – byla prodloužena loď, přistavěna věž, sakristie - a byl novogoticky upraven do současné podoby (mj. prolomena nová okna). Původní část kostela je v jádře zachovaná (kněžiště, část lodi).
Farní kostel římskokatolické farnosti Nový Přerov. Na konci 20. století proběhlo celkové restaurování kostela.
Zdeňka Míchalová, E. Horáková, 22.3. 2012

popis

Jednolodní obdélná stavba s půlkruhově ukončeným presbytářem, dvěma bočními kaplemi a sakristií u jihozápadní zdi je orientovaná podle osy S - J. Fasády jsou hladké, rytmizované jednou odstupňovanými opěráky a prolomené okny s hrotitými záklenky. Čelní průčelí je tvořeno předstupující hranolovou zvonicí a dvěma přístavky se zkosenými nárožími po jejích stranách. Kostel je zastřešen sedlovou střechou, střecha zvonice je jehlancová (zvon z r. 1734

Zdeňka Míchalová, E. Horáková, 14.9. 2012