Obdélná kaple s mírně odsazeným půlkruhovým závěrem byla postavena v letech 1721–22 z popudu Petra Arnošta hraběte Mollarta a byla vybavena rokokovým zařízením. Hlavním motivem oltáře je obraz světce, jemuž je svatostánek zasvěcen, po stranách jsou figury sv. Rocha a Antonína Paduánského.
Kaple stojí uprostřed obdélné návsi.
Prudký Martin , 6.3. 2012

historie

Barokní kaple byla postavena v letech 1721 až 22 z popudu Petra Arnošta hraběte Mollarta a má rokokový inventář. Hlavní oltář je vybaven obrazem Jana Nepomuckého a boční obrazem sv. Rocha a Antonína Paduánského. Půdorys je obdélný, orientovaný k západu a závěr je půlkruhový. Není jasné, zda je dnes využívána k duchovním účelům.
    Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv, www.svojetin.cz, 6.3. 2012

není známo