Původně gotický svatostánek byl roku 1716 přestavěn barokně. Po polovině 18. století postavena hranolová věž. Jednolodní kostel s pětiboce zakončeným závěrem má na severu mělkou boční loď s emporou, na jihu čtvercovou sakristii, mariánskou a hrobní kapli. Stojí na návsi a je využíván k bohoslužbám.
Graficke pismenko Původně gotický kostel byl v 1. polovině 18. století přestavěn barokně. Přestavba začala roku 1716, přičemž věž následovala, spolu s přístavbou mariánské kaple, po polovině 18. století. Roku 1832 byla upravena věž, v osmdesátých a devadesátých letech 19. století dostal kostel novou fasádu a roku 1929 byl presbytář zbaven gotické klenby. Nahradila ji valená klenba s lunetami. Vnitřku kostela vévodí hlavní oltář s obrazem sv. Martina od malíře A. Zessnera z roku 1872 a Nejsvětější Trojice z roku 1827, jehož autorem je J. Roitha. Boční oltáře jsou starší, z druhé poloviny 18. století a zdobí je vyobrazení sv. Jana Nepomuckého ...
Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv,, 10.2. 2012

Louny  (LN)