Barokní socha svatého Jana Nepomuckého z r. 1740 od neznámého autora, na současném místě od 30. let minul. stol. Socha zobrazuje světce s jeho obvyklými atributy (v kněžském rouchu, s pěticí hvězd symbolizujících mlčení, které ho podle legendy stálo život, velký krucifix).
barokní socha sv. Jana Nepomuckého
© Milan Caha 10/2011
Graficke pismenko Barokní socha svatého Jana Nepomuckého z roku 1740 od neznámého autora. Původně stávala na okraji obce při cestě k Brnu, poté byla před hostincem u Řičánků, a později před sokolovnou. Od 30. let minulého století stojí na současném místě. Socha zobrazuje světce s jeho obvyklými atributy (v kněžském rouchu, s pěticí hvězd symbolizujících mlčení světce o zpovědním tajemství, které ho podle legendy stálo život, velký krucifix).

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.