Jednolodní kostel s hranolovou věží v západním průčelí, polygonálním závěrem a osovou sakristií byl postaven v letech 1893–94 v novogotickém slohu náhradou za drobnou barokní kapli (zrušena roku 1948). Základní kámen položen 3.6.1893, vysvěcen 28.10.1894. Roku 1993 prošel kostel větší rekonstrukcí.
Kostel sv.Josefa - Prostějov - Krasice
Graficke pismenko Krasice bývala původně samostatná ves, zmiňovaná již roku 1310. Od roku 1950 se stává jednou z důležitých částí města Prostějova. Přes dynamický průmyslový a bytový rozvoj zvláště východní části zůstala částečně zachovaná venkovská dispozice. Na zdejší návsi stojí kostel sv. Josefa. Jedná se o jednolodní neorientovanou stavbu z let 1893–94, postavenou v novogotickém slohu se štíhlou hranolovou věží ve východním průčelí, polygonálním mírně odsazeným závěrem a osově umístěnou sakristií. Základní kámen byl položen 3. 6. 1893, vysvěcení proběhlo 28. 10. 1894. Kostel, původně kapli, tehdy nechala vystavět paní Františka Všetičková náhradou za starší, již ...
Ivo Rozehnal - zdroj web.geocaching.com a kniha Prostějov/1989, 23.1. 2012

Prostějov  (PT)