Hrady.cz
Kaplička sv. Anděla Strážce byla postavena přibližně počátkem 19. stol. majitelem pozemku, mlynářem Václavem Ptáčkem. R. 1846 získala kapli při koupi mlýna a dalšího majetku mlynářská rodina Ševčíků. R. 1937 byla kaple opravena a nad její vstup tehdejší majitel umístil znak mlynářského cechu.
Kaple Anděla Strážce - Domamyslice
Graficke pismenko Kaplička v Domamyslicích, dnešní západní části Prostějova, leží při bývalé polní cestě z obce na masív Záhoří, hned za starší zástavbou. Zasvěcena je sv. Andělu Strážci. Rok vzniku kaple není přesně znám, ale podle údajů stavbu provedl majitel mlýna Václav Ptáček. Od něj mlýn a pozemky i s kapličkou koupila r. 1846 rodina Ševčíků.
Jistou zvláštností kaple je znak mlynářského cechu nad vstupem. Ten byl vytvořen při obnově kaple, tak jak značí i nápis s letopočtem 1937. Poukazuje tak na majitele, tehdejšího vlastníka mlýna. Uvnitř kapličky se nachází malba sv. Anděla Strážného s rozevřenou náručí a trojicí dětí.
Ivo Rozehnal - zdroj web slavnevily.cz, 19.1. 2012

Kaple sv. Anděla Strážce spadá pod Římskokatolickou farnost Mostkovice.