Barokní centrální kaple sv. Anny z let 1701–1703. Do současné podoby byla přestavěna ve druhé polovině 18. století. Kaple sv. Anny má zvenčí osmiboký, zevnitř pak kruhový půdorys. Na kopuli malba znázorňující Pacov v 18. stol. Uvnitř rokokový oltář z poloviny 18. století, snad od sochaře Víta.
barokní kaple sv. Anny
© Milan Caha 04/2010
Graficke pismenko Barokní centrální kaple sv. Anny byla postavena u pramene údajně léčivé vody v letech 1701–1703. Do současné podoby byla přestavěna ve druhé polovině 18. století. Kaple sv. Anny má zvenčí osmiboký, zevnitř pak kruhový půdorys. Kryta je jehlancovou střechou, uvnitř tvoří strop kopule, vymalovaná mimo jiné malbou, znázorňující pohled na Pacov na počátku 18. století. Uvnitř je rokokový oltář z poloviny 18. století, snad od sochaře Víta.