ZOO Děčín

Pastýřská stěna
ZOO byla otevřena v roce 1949 v lesoparku na Pastýřské stěně. Chovají zde přibližně 450 kusů zvířat (více než 150 druhů), je zde i dětská kontaktní ZOO. Dne 17.10. 2006 byla otevřena nová expozice Rajské ostrovy, kde najdete mnoho druhů exotických zvířat a největší mořské akvárium v Ústeckém kraji.
Psouni
Graficke pismenko Děčínská zoologická zahrada vznikla v roce 1948 z iniciativy skupiny milovníků zvířat, kterou kolem sebe soustředil podmokelský obchodník a zoolog Ludvík Grác. A na jaře roku 1949 byla slavnostně otevřena. Zahrada vznikla v překrásném prostředí lesoparku na Pastýřské stěně, kde v letech 1919–1925 bývalo lesní divadlo provozované podmokelskou Pilzovou divadelní společností. V roce 1936 zde Horský spolek pro České Švýcarsko postavil mládežnickou ubytovnu, která se z počátku stala sídlem správy ZOO i několika teplomilných druhů zvířat. V příjemné prostředí lesoparku naleznete přibližně 450 kusů zvířat (více než 150 druhů). A právě díky ...