Barokní sloup z roku 1716 od Štěpána Pagana. Je ozdoben trojicí soch – sv. Rocha, sv. Šebestiána a sv. Karla Boromejského. Sousoší Nejsvětější Trojice stojí na třech sloupech s kompozitními hlavicemi. Sloup prošel zásadní opravou v roce 1898, při které byly původní sochy nahrazeny kopiemi.
trojiční sloup na náměstí
© Milan Caha 12/2011
Graficke pismenko Barokní sloup se sousoším Nejsvětější Trojice je z roku 1716. Jeho sochařskou výzdobu vytvořil Štěpán Pagan. Dvoustupňový trojúhelníkový podstavec s uťatými rohy je ozdoben trojicí soch světců – sv. Rocha, sv. Šebestiána a sv. Karla Boromejského. Sousoší Nejsvětější Trojice stojí na třech sloupech s kompozitními hlavicemi. Sloup prošel zásadní opravou v roce 1898, při které byly původní sochy nahrazeny kopiemi.