Nejstarší zpráva o existenci zvonice ve Vlastibořicích pochází z roku 1632. Dnešní stavba zřejmě vznikla roku 1671, rekonstruována byla roku 1762. Původní zvony nahradily po světových válkách novodobé. Dominanta kostelního areálu.
Zvonice od sverozápadu

Zvonice u kostela svaté Kateřiny ve Vlastibořicích

Graficke pismenko První písemná zpráva o existenci zvonice ve Vlastibořicích pochází z roku 1632. Vzhledem k tomu, že zdejší farní kostel zřejmě nikdy neměl věž, lze předpokládat existenci obdobné stavby nejméně od II. poloviny 15. století. Současná zvonice vznikla (snad na místě starší) roku 1671. Stojí v jihovýchodním koutě hřbitovní zdi. Velmi mohutná konstrukce dominuje celému kostelnímu areálu. Její vzhled je výsledkem přestavby v roce 1762, původní zvony zanikly za světových válek, v současné době zde visí jejich novodobí nástupci.
Ivan Grisa, dle K. Kuča: České, moravské a slezské zvonice, Libri 2001, 17.12. 2011