Hrady.cz
Barokní kaple z roku 1724, v roce 1863 přestavěná do dnešní podoby. Pozůstatky figurálních nástěnných maleb v interiéru pocházejí z druhé poloviny 19. století. Kaple představuje archetyp drobných kaplí, vznikajících při cestách na území středních Čech v 1. pol. 18. století.
Graficke pismenko Barokní kaple z roku 1724, v roce 1863 přestavěná do dnešní podoby. Pozůstatky figurálních nástěnných maleb v interiéru pocházejí z druhé poloviny 19. století. Kaple je, podobně jako kaple sv. Anny při cestě na Třebovli (viz samostatné heslo), archetypem kaplí, vznikajících na území středních Čech v 1. pol. 18. století.