Pozdně barokní jednolodní obdélný kostel s polygonálním závěrem a osově umístěnou sakristií byl postaven v r. 1776–1778, mobiliář má již klasicistní ráz. Kostel je obklopen hřbitovem obehnaným zdí, se zvonicí v jihovýchodním koutě. V letech 2007 až 2010 byl kostel opraven.
kostel od severu po opravě
Graficke pismenko Kostel s neporušeným barokním tvaroslovím byl postaven v r. 1776–1778. Jednolodní, obdélná stavba je ukončena polygonálním presbytářem, k němuž v ose stavby přiléhá sakristie. Presbytář je zaklenut valenou klenbou s lunetami, loď je plochostropá. Loď i presbytář jsou prolomeny jednoduchými okny se záklenky. Vysoké západní průčelí je členěno pilastry a vrcholí trojstranným štítem s volutami na bocích. Hlavní vstup v západním průčelí má obdélné, profilované kamenné ostění. Ve výklenku nad vstupním portálem byla ještě v r. 2003 umístěna mariánská socha (v současné době ve výklenku není, snad byla uložena v depozitáři či čeká na opravu). ...
Jaroslav Valečka , Zdroj: Umělecké památky Čech,3, P/Š,Praha academia 1980, www.klobuky.slansko.cz, 26.11. 2011

Navštívení Panny Marie