Moje místa 0
Křížová cesta vznikla v roce 1865. Opakovaně byla opravována, po 2. světové válce až na nepatrné zbytky zanikla. Od roku 2008 je rekonstruována díky úsilí občanského sdružení Na Výsluní.
zastavení křížové cesty (zatím bez malovaných obrázků)
Graficke pismenko U staré silnice mezi Kamenickým Šenovem a Českou Kamenicí byla v r. 1846 postavena kaple Nejsvětější Trojice. Proti kapli, přes potok, byla na úpatí návrší Stráž zřízena v r. 1865 křížová cesta. Cesta byla opakovaně opravována, např. v r. 1896 či na začátku 30. let minulého století. Po II. světové válce kaple u silnice i křížová cesta chátraly, kaple byla v r. 1974 zbořena. Obnovy křížové cesty se ujalo občanské sdružení Na Výsluní, sdružující občany a přátele Kamenického Šenova. Obnova začala v r. 2008 symbolickým vztyčením kříže na vrcholu skály nad Božím hrobem. Poslední práce na obnově budou dokončeny v závěru r. 2011. Obnova cesty ...