Kostel Navštívení Panny Marie vystavěn stavitelem Thalherrem z Fulneku roku 1792 v barokním slohu. Kostel je jednolodní stavba s pětibokým závěrem, nad vchodem do kostela nízká čtyřhranná věž. V průčelí kostela v nikách sochy Panny Marie a svatého Josefa.
Kostel Navštívení Panny Marie v Heřmanicích u Oder - Vésce
Pohled na kostel od jihovýchodu
© Pavel Vítek 06/2011
Graficke pismenko Véska, místní část obce Heřmanice u Oder leží 9 km severně od Oder, 9 km jihovýchodně od Vítkova a 8 km západně od Fulneku. Kostel Navštívení Panny Marie se nachází na západním konci obce pří výjezdu směrem na Heřmanice.

Navštívení Panny Marie

popis

Kostel Navštívení Panny Marie byl vystavěn stavitelem Thalherrem z Fulneku roku 1792 v barokním slohu. Kostelní loď je dlouhá 30 m a 12 m široká. Nad vchodem do kostela je vystavěna nízká, čtyřhranná věž. Stavebním materiálem kostela jsou kámen a cihly. Presbytář kostela je pětiboký, vpravo od něj vystavěna sakristie. V průčelí kostela, po stranách hlavního vchodu umístěny v nikách sochy Panny Marie a svatého Josefa. Na stropě kostela je malba