Zámek vznikl přestavbou tvrze, prvně připomínané r. 1489. R. 1750 dal tvrz Jan Michal Althan přestavět na zámek. Po r. 1923 v majetku A. Bauera sloužil jako hospodářská budova, po r. 1950 byl v majetku JZD (kanceláře a byty). R. 2009 byl koupen L. Nerušilovou s úmyslem vybudovat zde dům pro seniory.
zámek Libodřice
Graficke pismenko Ves Libodřice byla prvně připomínána roku 1266. Majetek byl v té době v rukou Milhosta z Libodřic. Ve 14. a 15. století je doloženo několik zemanů užívajících přídomku z Libodřic. Od roku 1348 byla část vsi rozdělena na světskou a církevní část. Ani v jedné se však nepřipomíná panské sídlo, pouze ve světské části se uvádí vždy jen dvůr a od roku 1408 dva dvory, které tehdy náležely Bernardovi a Alešovi z Libodřic. Až v roce 1489 se je připomínána tvrz při dvoře v horní části vsi, která tehdy byla majetkem Jiřího Voděradského z Hrušova. V roce 1520 tuto část Libodřic s tvrzí koupil Jan Dobešovský. Jeho syn Jiří ...
Pavel P. , 11.10. 2011

popis

Z původní stavby tvrze pochází část obvodového zdiva zámku, sklepy a některé valené klenuté prostory v přízemí. Zámek tvoří jednopatrová barokní budova obdélníkového půdorysu, krytá mansardovou střechou. Její hlavní průčelí, obrácené do dvora, je rozčleněno asymetricky umístěným mělkým středním rizalitem s tympanonem, v němž je poškozený erb Althanů. Budova má hladké, nevýrazné fasády. Část přízemí je klenutá, místnosti v patře mají stropy