Hrady.cz
Tvrz, po které není již žádná památka, byla poprvé zmíněna r. 1405. Od r. 1412 ji vlastnil Petr Tista a jeho potomci po celé 15. stol. V r. 1628 ji koupil Albrecht z Valdštejna, ale zaplatil ji pouze z poloviny. Tvrz stávala na pozemcích domu č. p. 1.
Místo, kde stávala tvrz.
Graficke pismenko Nedaleko zámku Sychrov bývalo hradiště s tvrzí, které vyhořelo a nedaleko kterého si Albrecht z Valdštejna vystavěl pevnější kamenné sídlo. Panství toto koupil za 600 zlatých, ale zaplatil jen 300 zlatých a tak je dodnes dlužníkem.
28.5. 2002

historie

Albrechtice se poprvé připomínají v r. 1405. V r. 1412 je držel Petr Tista z Albrechtic, jehož potomci tu žili po celé 15. století (Oldřich Petr, Mikuláš a Bohuše v r. 1454). Počátkem 16. století drželi statek krátce Kolovratové, ale již v r. 1520 prodal Purkart Novohradský z Kolovrat tvrz, která se tehdy připomíná poprvé, dvůr a ves Albrechtice Alšovi ze Sovince. Od jeho syna Jana je koupil v r. 1548 Kryštof Kyj z Kyjova. Kyjové (Kejové),

28.12. 2003

Podzemní chodba a poklad
    Vypráví se, že ze sklepení domu č. p. 2 vede podzemní chodba až na zámek Sychrov a že někde v okolí je zakopána zlatá kvočna s kuřaty.