Pozdně barokní kostel nahradil v letech 1783–86 starší hrázděnou svatyni, ke které byla v letech 1746–48 přistavěna spodní část dochované velké věže. Ta byla opravována po požáru 1827 a výrazně zvýšena roku 1912. Vnitřní zařízení pochází převážně z doby stavby dnešního kostela.
Kostel od severovýchodu
© Ivan Grisa 10/2011
Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají ve středu a v pátek od 17.00, v neděli od 9.00.

Kostel Všech svatých ve Vejprtech
    Kostel vznikl v někdejší hornické osadě jako luterský někdy v polovině 16. století. Původní stavba byla hrázděná, nacházela se v místech dnešní svatyně. Její podobu a velikost neznáme. Roku 1745 byla zbořena stará, zřejmě také hrázděná věž. V letech 1746–48 ji nahradila zděná, která dodnes tvoří spodní část věže dnešního kostela. Ten byl postaven v letech 1783–86 tak, že se věž ocitla v ose jeho hlavního (jižního) průčelí. Současný kostel je

Ivan Grisa, dle Vejprty - Průzkum sakrálních objektů v okrese Chomutov, 14.10. 2011

Chomutov  (CV)