Hrady.cz
Kostel byl postaven jako pozdně barokní stavba patrně na místě staršího, dřevěného kostela. Neorientovaný jednolodní kostel má v průčelí hranolovou věž, na polokruhem zakončený závěr navazuje osově umístěná sakristie. Kostel je obklopen ohrazeným hřbitovem s branou.
kostel od severozápadu
Graficke pismenko Neorientovanou stavbu kostela provedl v pozdně barokním slohu v r. 1780–1782 děčínský stavitel Václav Kosch, patrně na místě staršího dřevěného kostela. Kostel je obdélný, na půlkruhově zakončený presbytář navazuje v ose stavby téměř čtvercová sakristie. Nad jižním průčelím se tyčí hranolová věž, zakončená cibulovou bání. Nad hlavním vchodem v jižním průčelím stojí ve výklenku socha sv. Vavřince. Architektonické členění fasády je jednoduché, mezi plochými lizénami jsou vysoká, segmentově zakončená okna. Jižní průčelí člení nepatrný rizalit s trojúhelníkovitým štítem. Loď je plochostropá, presbytář je zaklenut valenou klenbou s lunetami. Interiér doplňuje ...
Jaroslav Valečka Zdroj: Umělecké památky Čech 3, P/Š.Academia 1980, www.luzickehory.cz, 12.10. 2011