Kostel církve Československé husitské byl postaven r. 1927 ve funkcionalistickém stylu. Pozoruhodností je schránka na hlavní fasádě budovy, kde je uložena prsť z několika bojišť legionářů – Zborov, Terron a Dos Alto (1933). V zadní části budovy je farní úřad.
Olomouc - Hodolany / kostel církve Československé husitské
© Ivo Rozehnal, 10/2011
Graficke pismenko V Olomouci - Hodolanech (původně byly Hodolany samostatnou obcí – od r. 1913, r. 1919 byly sloučeny s Olomoucí) je jednou z církevních staveb kostel církve Československé husitské. Stojí u hlavní Hodolanské třídy. Dnešní stav budovy je neutěšený. Stavba pochází z roku 1927, kdy byl použit funkcionalistický styl. Zajímavostí budovy je schránka na hlavní fasádě, kde je uložena prsť z několika bojišť legionářů – Zborov, Terron a Dos Alto (1933). V zadní části budovy je farní úřad.
Ivo Rozehnal - zdroj web olomouc.eu, 7.10. 2011

Olomouc  (OL)