Moje místa 0
Rozměrná orientovaná stavba kostela uzavírá severní stranu náměstí na severním okraji města. Barokní stavba vznikla v první čtvrtině 18. století, přiléhá k ní již nepoužívaný hřbitov s honosnými náhrobky. Kostel vyniká zachovalou vnitřní výzdobou.
kostel od jihu
Graficke pismenko Kostel byl postaven na místě staršího, patrně dřevěného kostela jako barokní novostavba v letech 1715 až 1718. Stavitelem byl architekt italského původu Petr Pavel Columbani. Mohutná, vysoká loď přechází na východní straně do zaobleného presbytáře, k němuž přiléhá štíhlá, hranolová věž. Loď je sklenuta valenou klenbou s lunetami, v presbytáři je křížová klenba s paprsčitým uzávěrem. Uvnitř kostela je dvoupatrová, křížově podklenutá kruchta. Rokokový až klasicistní mobiliář pochází z 2. poloviny 18. století až 1. poloviny 19. století. Hlavní sloupový oltář zdobí obraz sv. Jana Křtitele, boční oltáře jsou zasvěceny sv. Janu Nepomuckému a Panně Marii. ...
Jaroslav Valečka , 4.10. 2011