Gotický dům z počátku 15. století. V průčelí je hrotitý portál a gotický stupňovitý štít. Mázhaus sklenut roku 1622. V jádře gotické dvorní křídlo bylo v renesanci opatřeno arkádami. Dnes podoba z 15. století, jediný čistě gotický patricijský dům Chebu.
Dům se nachází v centru města na východní straně Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.
Karel Husák , 1.10. 2011

popis

V dolní části náměstí se nachází Schirdingerovský dům č. 7 ( č. p. 508 ). Se svým úzkým průčelím a stupňovitým štítem názorně dokládá podobu gotických domů středověkého Chebu. Jeho základní dispozice s 8 metrů širokou a 52 metrů hlubokou parcelou vychází z doby založení náměstí počátkem 13. století. Dnešní stavba je z 15. století a je jediným čistě gotickým patricijským domem v Chebu. Z doby přestavby pochází renesanční arkádová pavlač v nádvoří

Karel Husák, (zdroj: Boháč Jaromír, Cheb - Historicko - turistický průvodce, 1999). , 1.10. 2011