seminář sv. Františka Xaverského

Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého
Budova jezuitského semináře byla postavena r. 1675 na místě čtyř starších domů. V l. 1717–1720 budovu výrazně přestavěl Wolfgang Reich dle plánů L. Glöckela. Po 2. světové válce byla budova zabavena státem, r. 1989 byla vrácena. Dnes slouží Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého.
Olomouc - Seminář sv. Františka Xaverského

Historie semináře sv. Františka Xaverského

Graficke pismenko Budova jezuitského semináře byla postavena r. 1675 na místě čtyř starších domů. Výuka zde byla určena především chudým žákům, kteří nebyli z šlechtického stavu. V l. 1717–1720 budovu výrazně přestavěl Wolfgang Reich podle plánů olomouckého stavitele Lucase Glöckela. Po 2. světové válce byla budova zabavena státem, vrácena po r. 1989. Dnes budova slouží Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.
21.1. 2012

popis

Třípatrová budova, v prvním patře budovy v zaobleném nároží se nachází oválná kaple sv. Františka Xaverského.