Krajinská lékárna

dům U černého orla
Lékárna byla otevřena r. 1571 lékárníkem Faustinem Primsem. V 18. stol. zadala rodina Schrotterů klasicistní přestavbu, r. 1929 nechal lékárnu její první český majitel Karel Fuhrich stavebně upravit. R. 1960 byla lékárna v majetku státního podniku stavebně rozšířena, r. 1996 prošla rekonstrukcí.
Olomouc - Krajinská lékárna
Dům s lékárnou stojí na Olomouckém Horním náměstí, naproti radniční budově.
Ivo Rozehnal, 21.1. 2012

historie

Lékárna v přízemí původně kupeckého domu byla otevřena podle císařského rozkazu r. 1571 lékárníkem Faustinem Primsem. V průběhu času se lékárníci střídali, ale lékárna v místě sloužila nepřetržitě až do dnešních časů. R. 1752 lékárník Jan Antonín Soch lékárnu přestavěl a dal jí nový název „U černého orla“. R. 1766 dostala lékárna titul „Landschaftsapotheke Zum schwarzen Adler“ – Lékárna zemských stavů moravských U černého orla – což bylo koncem

čerpáno zejména z lekarna.zdravcentra.cz, 21.1. 2012