Pozdně barokní kostel nahradil ve vsi původní gotický kostel z r. 1350. Současný římskokatolický kostel byl postaven v l. 1752–1755 podle návrhu architekta Františka Kermera. Zařízení kostela je také barokní, hlavní oltář pochází z r. 1759. R. 2001 proběhla velká oprava střechy věže.
kostel od severu
Graficke pismenko Do obce Uhřínov pod Deštnou se můžeme dostat několika způsoby. Buď po silnici z obce Skuhrov nad Bělou - zde u infocentra odbočíme doprava přes most, opravený roku 1976 se sochami sv. Václava a sv. Jana Nepomuckého, a pokračujeme po silničce 7 km až do obce Uhřínov, kde po pravé straně uvidíme kostel sv. Vavřince, nebo se ke kostelu můžeme dostat od hradu Klečkov po silnici č. 321 směrem k Deštné, u odbočky ke hradu Hlodný po žluté turistické značce odbočíme doprava a jdeme 3 km do kopce.
Zajímavostí vesnice Uhřínov není pouze tento kostel, ale i skanzen Villa Nova.
Rodochrozit , 14.9. 2011

popis

V obci byl kostel doložen roku 1350. Současný barokní vzhled pochází z let 1752–55 od architekta Františka Kermera z Hradce Králové. Kostel je jednolodní, obdélníkový, s pravoúhlým presbytářem a hranolovou věží v západním průčelí. Loď je plochostropá. Zařízení je rovněž barokní. Hlavní oltář pochází z roku 1759 s obrazem J. Huberta a sochami sv. Petra a Pavla. Na bočním oltáři je obraz umírajícího sv. Josefa z roku 1822 od Fr. Walderra. Po

Rodochrozit - podle UPČ J. Pocheho, 14.9. 2011