Sýpka v dominantní poloze nad údolím Mačického potoka. U jejího západního průčelí stojí sousoší Kalvarie, upomínající údajně na polohu staršího hřbitova. Přes silnici se nachází novodobé místní pohřebiště. Nelze vyloučit návaznost na někdejší bukovnickou tvrz.
Návrší se sýpkou od východu

Sýpka a kalvarie v Bukovníku

Graficke pismenko Na skalnatém hřebeni nad údolím Mačického potoka, asi 300 m východně od centra Bukovníku, stojí obdélná sýpka s polovalbovou střechou, viditelná z širokého okolí. Stavba, kterou nezachycuje císařský otisk stabilního katastru z roku 1837 a pochází tedy pravděpodobně až z poloviny 19. století, možná navazuje na umístění někdejší tvrze, připomínané poprvé roku 1251.
Západně od sýpky stojí barokní sousoší Kalvarie, které má označovat polohu někdejšího hřbitova, označovaného v místní kronice jako Krychůvek (morový?). Přes silnici severně od sýpky se nachází novodobé bukovnické pohřebiště.