Novorenesanční budova z let 1904–05 ve střední části východní fronty náměstí. Postavena na místě původní radnice, připomínané poprvé 1585, vícekrát přestavované (1694, 1756) a rozšiřované o sousední domy. Dnešní stavba se skládá ze dvou křídel: západního s vlastní radnicí a jižního s divadlem.
Celkový pohled od jihozápadu

Stará radnice a divadlo v Hořovicích

Graficke pismenko První zmínka o radnici v Hořovicích pochází z roku 1585. Radní budova byla postavena ve středu východní fronty hlavního náměstí (dnes Palackého). Po požáru roku 1694 byla renesanční budova upravena, do roku 1702 vybavena věží. Roku 1756 došlo k jejímu rozšíření o sousední Schwabův dům.
V letech 1904–05 byla na místě původního objektu postavena budova ve stylu české novorenesance, rozčleněná na dvě křídla: západní, které se obrací do náměstí, slouží potřebám správy v města, v jižním (obráceném do Pražské ulice) se nachází divadelní sál a jeho provozní zázemí.
Budova slouží dodnes městské správě, divadelní část kulturním a reprezentačním potřebám města. V letech 1950–59 zde působil dokonce profesionální soubor Městského oblastního divadla.
Ivan Grisa, dle K. Kibic a Z. Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, 2. díl, Libri 2010, 14.8. 2011