Původně románský kostel, přestavěný nejprve goticky, po požáru r. 1692 barokně. Koncem 19. století zcela přestavěn neoslohově. Před hřbitovem, obklopujícím kostel, kříž z r. 1857 s reliéfy sv. Maří Magdaleny, Zmrtvýchvstání a sv. Petra.
kostel od severu
Graficke pismenko Kostel je původně románský – jádro kostela je pozdně románské, datuje se již roku 1350. Často byl přestavován – nejprve v době gotické, poté po požáru v roce 1692 (je doloženo v nápise nad vchodem lodě). V letech 1882–1883 se změnil původní vzhled kostela: okna byla zvětšena, zdivo navýšeno, schodová osmiboká vížka nahrazena zděnou od severu, dřevěné podsebití věže nahrazeno zděným patrem. Rovněž tvar střechy se změnil.
rodo chrozit - podle UPČ E. Pocheho a Soupisu památek, 1.8. 2011

popis

Jednolodní románská stavba s polygonálním zakončením bez opěráků. Jako materiál byla použita lomová opuka. Kněžiště má tři okna. Loď pravoúhlá, k západu zúžená. Portál na jihu s pískovcovým pravoúhlým obložením, posetým šestilistými rozetami s letopisem 1692. Na západě k lodi přiléhá čtvercová věž. Dle soupisu památek z roku 1902 jsou zde uváděny dva zvony, čtyři svícny a několik obrazů. V současné době je okolo kostela hřbitov.
    rodo chrozit - zdroj: Soupis památek, 1.8. 2011

Pardubický kraj