Moje místa 0
Barokní centrála z let 1713–26 sloužila jako svatyně nedalekého zámku, se kterým byla spojena dřevěnou krytou chodbou na kamenných pilířích. Roku 1768 byla vybavena dosud dochovaným rokokovým zařízením a výmalbou. Poslední bohoslužby 1994, probíhá rekonstrukce, po níž bude součástí prohlídky zámku.
Kaple od jihu

Kaple Nejsvětějšího srdce Páně v Červeném Poříčí

Graficke pismenko Centrální barokní kaple byla severně od poříčského zámku postavena roku 1713, tedy v době, kdy panství vlastnil Johann Georg von Hauben. Stavitelem byl plzeňský Jakub Auguston ml. Ten zajistil i rozšíření stavby o přízemní oratoř roku 1726. Vzhledem k tomu, že kaple sloužila především pro potřeby zámku, byla s jeho severovýchodním křídlem spojena krytou dřevěnou chodbou na kamenných pilířích.
Roku 1768 byla kaple vybavena rokokovým vnitřním zařízením a výmalbami (malíř Anton Smut/Smuth z Prahy).
Kromě zániku spojení se zámkem po požáru počátkem 19. století se kaple dochovala v rokokové podobě. Bohoslužby se zde konaly do roku 1994, dnes probíhá rekonstrukce interieru. Po jejím skončení by měla být zpřístupněna v rámci prohlídek zámku.
Ivan Grisa, dle oficiálních stránek zámku Červené Poříčí, 24.7. 2011