Původní klášter tvoří několik církevních budov. Byl založen r. 1881 řádem sv. Voršily za účelem vzdělávání. Stavitelem Johann Gröger. R. 1884 povoleno zřízení obecní školy. Postupně probíhala přístavba, v l. 1896–97 postavena nová kaple Panny Marie. R. 1948 konvent zrušen. Dnes je zde škola.
pohled ze dvora
© Ivo Rozehnal, 07/2011
Graficke pismenko Ve městě Jeseníku je nedaleko náměstí komplex bývalých církevních budov, kterému se stále přezdívá „Klášter“, dominantní budovou je kaple Panny Marie. Komplex vznikl pro možnosti vzdělání v regionu a patřil řádu sv. Voršily. První budovou pro službu řádu ve městě Jeseníku (dříve Frývaldově) byl dům čp.154 na Masarykově náměstí. Jako klášter byl objekt založen dekretem z Říma 21.8.1881, první představenou se stala M. Henrika Pfeiffer. Tou dobou se areál rozrůstal o další přístavby – obytné cely konventu a prostory pro školní výuku. Stavitelem byl Johann Gröger. Zdejší chovanky byly vzdělávány v jazyce anglickém, francouzském a německém. Tou dobou zde ...
Ivo Rozehnal - zdroj - web města Jeseník, 20.7. 2011