Barokní sloup Nejsvětější Trojice z r. 1721, připomínka epidemie moru r. 1713, s bohatou výzdobou (mj. sv. Šebestián, Karel Boromejský, Roch, František Xaverský, andílci, sedící Bůh Otec s Kristem na kříži a holubicí). Stojí v místě pomníku padlým za 1. sv. války z roku 1935, zničeného roku 1945.
Jeseník – sloup Nejsvětější Trojice
© Ivo Rozehnal, 07/2011
Graficke pismenko Sloup Nejsvětější Trojice v Jeseníku stojí při vchodu do zdejší tvrze. Jedná se o barokní stavbičku s bohatou výzdobou – sv. Šebestián, sv. Karel Boromejský, sv. Roch, sv. František Xaverský, andílci, či sedící Bůh Otec s Kristem na kříži a holubicí, Duchem svatým. Doba vzniku se datuje do roku 1721. Jde o připomínku morové epidemie v roce 1713. Sloup stojí v místech zničeného pomníku padlým z 1. světové války z roku 1935, který byl zničen v roce 1945.
Ivo Rozehnal - zdroj - infotabulka v místě, 20.7. 2011