Moje místa 0
nikátně zachovaný soubor staveb vzniklých v 17.–19. století pro potřeby správy a hospodářského provozu frýdlantského zámku v jeho širším okolí. Do poloviny 20. století měly vlastní řadu popisných čísel, odlišenou od ostatního města písmeny ZO (původně SB). Dnes většinou soukromé.
Správní budova hospodářského dvora od západu
© Ivan Grisa 07/2011
Graficke pismenko Objekty zámeckého okrsku jsou rozloženy ve vzdálenosti několika set metrů od zámku zejména podél silnic na Luh a Raspenavu a na pravém břehu Smědé. Provozu státního zámku je nejblíže bývalá kaplanka pod pokladnou, která slouží jako prodejna suvenýrů. Ostatní objekty jsou vzhledem ke svým současným funkcím nepřístupné.

Zámecký okrsek ve Frýdlantě
    Zámecký okrsek ve Frýdlantě', 'Zámecký okrsek ve Frýdlantě vytváří soubor obytných, správních a hospodářských budov, vzniklých v 17.–19. století v širším okolí zámku, zejména na návrší severovýchodně od něj a v údolí Smědé pod ním. Od zavedení popisných čísel měly tyto objekty samostatnou řadu, odlišenou od běžné městské zástavby písmeny SB (Schlossbezirk), po roce 1945 pak ZO. Na několika z nich se dosud tabulky s poválečnými čísly dochovaly.