Jedno z mnoha klasických vyobrazení v baroku nejpopulárnějšího českého světce nechal roku 1767 pod svým domem osadit místní rychtář Johann Kaspar Krause. Rekonstruováno v letech 1901 a 1932, přečkalo poválečnou stagnaci obce. Po obou stranách vroubeno mohutnými lipami.
Socha od severovýchodu

Socha svatého Jana Nepomuckého v Bílém Kostele pod Smrkem

Graficke pismenko Jedno z mnoha klasických vyobrazení v baroku nejpopulárnějšího českého světce nechal roku 1767 pod svým domem osadit místní rychtář Johann Kaspar Krause (dům dosud stojí, značně poznamenán úpravami v nedávných desetiletích a zanedbáním v posledních letech). Rekonstruováno bylo v letech 1901 a 1932, přečkalo poválečnou stagnaci obce. Po obou stranách jej vroubí mohutné lípy.