Minerální pramen J. A. z Lichtenštejna je nejmladším v lázních Slatinice. Hydrogeology byl objeven r. 2009 a do provozu byl uveden r. 2011. Vrt má hloubku 372 m, voda je středně minerální, s vyšším obsahem sulfické síry a hodí se k léčbě kardiologických a metabolických chorob či pohybového aparátu.
Slatinice - pramen Jana Adama z Lichtenštejna
© Ivo Rozehnal, 06/2011
Graficke pismenko Pramen Jana Adama z Lichtenštejna je nejmladším v lázních Slatinice. Do provozu byl uveden v roce 2011, objeven byl o dva roky dříve. Jeho vývěr je pro veřejnost vyveden do lázeňského parčíku před hlavní budovou. Vrt má hloubku 372 m a ve 180 m se nachází hlubinný zlom. Tím je možné využívat minerální vodu z obou ložisek. Jedná se o středně minerální vodu se zvýšeným obsahem sulfické síry. Voda se hodí k léčbě kardiologických a metabolických onemocnění či poruch pohybového aparátu.
Roku 1792 nechal Alois Josef Lichtenštejn postavit první lázeňský objekt. Účinky zdejší minerální vody popsal již v roce 1580 lékař Tomáš Jordán z Klausenburka.
Ivo Rozehnal - podle článku v Prostějovském deníku 14.5.2011, 19.6. 2011