Kaple Nanebevzetí Panny Marie z r. 1756. V l. 1930 a 1999 proběhly rekonstrukce (obě tato data jsou znázorněna na fasádě zvonice umístěné nad vchodem). Pod letopočty je ve výklenku soška sv. Floriána, ochránce před zlověstnými požáry.
© Ivo Rozehnal, 06/2011
Graficke pismenko Obec Lutín leží jihozápadně od Olomouce v rovinatém kraji Hané. Turisticky jde o místo, kterým jen výjimečně projíždí cykloturisté, mířící do nedalekých lázní Slatinic a na horu Velký Kosíř. Samotná obec je proslavena obrovským průmyslovým podnikem Sigma, který zde založil Ludvík Sigmund v r. 1868. Závod na výrobu čerpadel je nepřehlédnutelný a zaujímá jižní část obce.
Ivo Rozehnal , 18.6. 2011

historie

Kaple Nanebevzetí Panny Marie je poměrně strohou stavbou z roku 1756. Rekonstrukce na ní proběhly v letech 1930 a 1999. Všechny tyto letopočty jsou i znázorněny na fasádě zvonice, která je umístěna nad vstupem. Pod letopočty je ve výklenku soška sv. Floriána, který chrání před zlověstnými požáry. Kaple se nachází v severní části obce.
    Ivo Rozehnal - podle webu obce, 18.6. 2011

Olomouc  (OL)