Sloup se sochami Panny Marie, svatých Josefa, Anny, Jana Evangelisty a Jáchyma byl postaven roku 1723 na hlavním frýdlantském náměstí. Autorem byl v Zákupech působící Andreas Dubke. Na dnešní místo byl sloup přenesen roku 1898, kdy se po zboření staré radnice upravovala plocha náměstí.

Mariánský sloup ve Frýdlantě

Graficke pismenko Mariánský sloup ve Frýdlantě', 'Sloup se sochami Panny Marie, svatých Josefa, Anny, Jana Evangelisty a Jáchyma, doplněnými plastikou svatého Jana Nepomuckého, byl postaven roku 1723 z darů frýdlantských měšťanů Dobia a Johanna Strackeových na hlavním frýdlantském náměstí. Autorem byl v Zákupech u velkovévodkyně Toskánské působící Andreas Dubke. Na dnešní místo byl sloup přenesen roku 1898, kdy se po zboření staré radnice upravovala plocha náměstí. Na bocích soklu se nacházejí dnes prakticky nečitelné nápisy o stavbě, opravách (1824 a 1932) a přemístění sloupu.', 'Ivan Grisa, dle P. Šternová (ed.) a kol.: Soupis nemovitých kulturních památek v Libereckém kraji, okres Liberec A - Le, NPÚ, územní odborné pracoviště v Liberci 2010.

socha, monument
    Liberecký kraj